Samen creëren

Keukens // Interieurontwerp

Vacumeren kun je leren!

Een vacuümlade is superhandig in de keuken! Wat vroeger een toestel was voor de betere restaurants , zien we het toestel steeds meer aan populariteit winnen.

Een vacuümlade zorgt ervoor dat er door middel van een pompdruk alle lucht uit het zakje getrokken. Hierdoor worden alle smaakelementen heel dicht op elkaar gebracht en blijven de sappen en het vocht in het zakje. Hierdoor worden gerechten supersmaakvol en zijn ze een bron van vitamines.

Een sous-vide lade wordt ook gebruikt om reeds bereide ingrediënten te bewaren. Wist je dat door deze technologie, de bewaartijd een stuk langer wordt? Ook voor het marineren wordt de vacuümtechnologie vaak gehanteerd. Aangezien alle aromaten zo dicht bijeen zitten zonder lucht eromheen, wordt de manineertijd aanzienlijk verkort. De smaken van de aromaten trekken zo volledig in het vlees.

De werking is heel eenvoudig. Je stopt alle ingrediënten in de vacuümzak, je plaatst de zak in de lade, drukt op een knop en de lade doet de rest.

De meeste vacuümlades zijn ingebouwd onder de stoom-oven. Niet zo onlogisch, aangezien je na het vacumeren het zakje in de stoom-oven kan plaatsen.